In 2014, Sothea undertook a complete renovation of a two-level residence.  Relying on the existing structure of the original shophouse and its steel roof, he separated the unit into multiple spaces for private bedrooms and shared living quarters, including the living room, kitchen, and balcony.

The homeowners requested a master suite, two bedrooms for each of their children, and a study room that could be used as a guestroom as well.  Sothea undertook a redesign that transformed the features of the original shophouse to create the welcoming feeling of a single-family home.

The renovation process of a relatively small space offered Sothea the opportunity to focus on the details within his design.  Photographs from the construction's progress:

The apartment is located on Kampuchea Krom Boulevard, in central Phnom Penh.